Hruškový koláč se skořicí

5.10.2011
Potřebujeme:

220 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, špetka soli, 500 g hrušek, 1 balíček skořicového cukru, směs z 30 g moučkového cukru, 1 lžička skořice, 2 žloutky, 300 ml smetany

Jak na to:

Mouku zpracujeme se změklým máslem, moučkovým cukrem a solí. Těsto namačkáme do máslem vymazané formy, dáme na něj oloupané a podélně na plátky nakrájené hrušky, posypeme skořicovým cukrem a upečeme v troubě mírně dorůžova. Mezitím si připravíme směs z cukru, skořice, žloutků a smetany. Předpečený korpus zalijeme touto směsí a pečeme asi půl hodiny při 160 C, dokud směs neztuhne. Vychladlý koláč můžeme ještě pocukrujeme. Místo čerstvých hrušek je možné použít také hruškový kompot.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s rokfortovou omáčkou, Krůtí prsa s rokfortovou omáčkou, Sypaný jablečný koláč, Jablkový koláč, Hruškový dort se skořicí