Vydatná fazolová polévka

Potřebujeme:

100 g fazolí, 1,5 l zeleninového vývaru, 40 g červené cibule, 40 g žluté cibule, 2 stroužky česneku, 200 g zeleniny (mrkev, petržel, květák), 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, tymián, mletý bílý pepř , mletá sladká paprika, sůl, 1 klobása, 2 vejce uvařená natvrdo, petrželová nať

Jak na to:

Fazole den před přípravou namočíme. Pak ji zalijeme vývarem, uvaříme doměkka a scedíme. Vývar zachytíme. Cibuli nakrájíme, česnek prolisujeme, zeleninu pokrájíme na kolečka nebo na malé kousky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, zaprášíme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem z fazolí. Přidáme zeleninu, koření, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme uvařenou fazole, prolisovaný česnek a prohřejeme. Do jednotlivých porcí polévky vložíme kolečka opečené klobásy a kousky vajec uvařených natvrdo. Ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.

Podobné recepty:

Vydatná bramborová polévka s uzeninou, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka