Voňavé brambory ve smetanové omáčce

Potřebujeme:

1 kg brambor, sůl, 1 bobkový list, 4 zrnka nového koření, 5 zrnek pepře, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 4 vejce uvařená natvrdo, 100 g slaniny

Jak na to:

Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a pepřem. Přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, povaříme, rozklepneme vejce, dochutíme solí a česnekem. Do talířů dáme rozkrojené vejce, zalijeme smetanovými bramborami a přelijeme roztavenou slaninou.

Podobné recepty:

Fazole ve smetanové omáčce podávané v chlebu, Hrášek ve smetanové omáčce s houbami, Smetanové brambory, Marinované kuřecí prsa zapečené v smetanově sýrové omáčce, Bowle z mařinky voňavé