Pečené fazole

26.9.2011
Potřebujeme:

400 g fazolí, 100 g uzeného bůčku, 100 g celeru, 1 zeleninová paprika, 3 dcl vývaru, 1 PL hořčice, pepř, sůl, 2 dcl zakysané smetany

Jak na to:

Bůček, očištěný celer a papriku nakrájíme na kostky. Do nádoby z ohnivzdorného skla dáme předem namočené fazole, bůček, zeleninu, hořčici, pepř, sůl, promícháme, zalijeme vývarem a strčíme do vyhřáté trouby. Když fazole začne měknout, zalijeme ji kysanou smetanou, troubu vypneme, ale pokrm ještě chvíli necháme v troubě dopéci.

Podobné recepty:

Pečená fazole se sýrem na pečené bramboře, Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole