Krůtí roláda s vinnou klobásou

26.9.2011
Potřebujeme:

500 g krůtích prsou, 1 houska, 200 g vinné klobásy vytlačené z střívka, 1 / 2 papriky kapie, svazek petrželky, 1 vejce, sůl, bílý pepř, 100 g slaniny

Jak na to:

Prsa rozřízneme tak, abychom získali velký tenký plát - můžeme je podélně nakrojit, ale nedořezat úplně do konce, a rozložit jako knihu. Maso naklepeme. Housku nakrájíme na drobné kostičky a na plechu nasucho opečeme. V míse smícháme vytištěnou klobásu, opražené housku, na jemno nakrájenou kapii, nakrájenou petrželku a vejce. Jemně osolíme a opepříme. Plát masa položíme na alobal a potřeme klobásový směsí. Zavineme a roládu omotáme plátky slaniny. Zabalíme ji do alobalu, přeneseme na plech a v předehřáté troubě upečeme.

Podobné recepty:

Pečená krůtí roláda, Závitky z vepřového masa, Bulharská fazole s opečenou klobásou, Krůtí prsa s broskví, Cibule plněné vinnou klobásou