Vepřový hrnec se zelím
5.10.2011
1 hlávka bílého zelí, 1 vepřové koleno, 500 g vepřové krkovičky, sůl, 3 bobkové listy, 20 zrnek pepře, 1 cibule, 50 g sádla, hladká mouka, 2 konzervy rajčatového protlaku
Jak na to:Zelí nakrájíme na nudličky a uvaříme v neosolené vodě. Koleno s krkovičkou osolíme, v tlakovém hrnci zalijeme vodou a uvaříme spolu s bobkovým listem a kořením. Uvařené maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a přidáme k zelí. Cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a vmícháme protlak. Směs přidáme ke kapustě s masem a ještě krátce povaříme.
Podobné recepty:Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Šumavská vepřová, Vepřový jazyk po pekingsku, Krvavá tlačenka, Brambory se zelím