Masová mísa s olivami

Potřebujeme:

200 g uzené krkovičky, 100 g vepřových jater, 80 g uzené slaniny, 300 g mletého libového masa, 2 plátky toastového chleba, 3 lžíce smetany, 1 bobkový list, 1 vejce, 60 g oliv, 1 uvařená mrkev, 2 lžíce nasekaných mandlí, 3 lžičky tymiánu, 1 lžička majoránky, pepř, sůl

Jak na to:

Uzené maso, játra i slaninu umeleme a smícháme s mletým libovým masem. Chléb nakrájíme, necháme nasáknout smetanou a přimícháme k mleté ​​směsi. Přidáme rozdrobený bobkový list a vše rozmixujeme. Pak vmícháme vejce, nakrájené olivy a mrkev, posekané mandle, tymián, majoránka, pepř a sůl. Hmotou naplníme misku na zapékání, zakryjeme ji a pečeme v troubě ve vodní lázni. Po vychladnutí pokrm nakrájíme na plátky a podáváme s různými studenými omáčkami.

Podobné recepty:

Pekelný dech, Palačinky s masovou náplní, Roláda plněná šunkou, olivami a nivou, Želé bonbony, Špenátový salát s balkánským sýrem a olivami