Střapaté knedlíky v zelí se škvarky

Potřebujeme:

750 g syrových brambor, 500 g uvařených brambor, 1 vejce, sůl, 300 g hrubé mouky, 300 g vepřového bůčku, 400 g kysaného zelí, kmín, 1 cibule, 100 g sádla, polohrubá mouka, cukr

Jak na to:

Syrové i uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku. Z těsta vykrajujeme velké knedlíčky, vhazuje je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 min. Bůček nakrájíme na kostky, osolíme a upečeme. Zelí nakrájíme, uvaříme v osolené vodě s kmínem, scedíme a vývar uchováme. Cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme polohrubou moukou, přilijeme vývar ze zelí, povaříme, vlijeme do zelí, osladíme a povaříme. Uvařené knedlíky promícháme se zelím a při podáváním přeléváme sádlem se škvarky z bůčku.

Podobné recepty:

Bramborové knedlíky s smaženici, Zahoráky, Koložvarské zelí, Škvarková pomazánka, Zahoráky