Rybí polévka

18.10.2011
Potřebujeme:

2 kapří hlavy a páteřní kost, 1 cibule, 1 / 3 celeru, 1 stroužek česneku, sůl, 1,5 l vody, jíška z másla a hladké mouky, 10 g másla, 2 lžíce kořenové zeleniny, jikry a mlíčí, zázvor, 4 lžíce smetany, žloutek, petrželka

Jak na to:

Kapří hlavy, páteřní kost, cibuli, celer a česnek dáme vařit do osolené vody. Po chvíli přidáme světlou jíšku a povaříme. Polévku přecedíme, vložíme do ní na másle upražená kořenovou zeleninu, jikry, mlíčí a povaříme. Pak přidáme maso z hlav a okořeníme zázvorem. Polévku zjemníme smetanou rozmíchanou se žloutkem a ozdobíme petrželkou. Podáváme s osmaženou houskou nakrájenou na kostičky.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna