Losos na modro se zeleninou

23.10.2011
Potřebujeme:

1,5 kg lososa s kůží, 1 mrkev, 1 petržel, 1 / 4 celeru, 1 cibule, sůl, několik zrnek celého pepře a nového koření, bobkový list, špetka tymiánu, 150 ml octa, 1 sáček zeleninové směsi, máslo, 1 citron

Jak na to:

Nejprve připravíme zeleninový vývar. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájíme, vložíme do hrnce s 50 ml osolené vody, přidáme sůl a pepř a vaříme doměkka. Do jiného hrnce vložíme lososa vcelku, a to zády nahoru, a nalijeme na něj vařící ocet. Potom přilijeme horký vývar se zeleninou (nelijeme ho přímo na rybu, ale zboku, abychom neporušili modravou barvu kůže). Lososa v nálevu přiklopíme a pomalu vaříme. Mraženou zeleninovou směs podusíme na másle doměkka, podle chuti osolíme a opepříme. Uvařeného lososa naporcujeme, na talířích polijeme rozpuštěným máslem a obložíme zeleninou. Ozdobíme kolečky citrónu.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Kapr na modro, Grilovaný losos na zelenině ratatouille, Losos se zeleninou, Losos s bylinkami