Boršč

Potřebujeme:

500 g předního hovězího masa, sůl, 2 mrkve, 1 / 2 celeru, 2 cibule, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 brambory, 1 lžíce hladké mouky, 3 uvařené červené řepy, 1 bujónové kostky, bobkový list, 1 klobása, cukr, ocet, pepř, tymián, zakysaná smetana

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a vaříme dokud téměř nezměkne. Osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, nadrobno pokrájenou cibuli, protlak a vaříme dále. Po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky, mouku rozmíchanou v trošce studené vody a vaříme až maso, zelenina a brambory změknou. Do polévky přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou řepu, bujónové kostky, bobkový list, klobásu nakrájenou na plátky a vaříme ještě asi 5 min. Polévku nepatrně osladíme, okyselíme, dochutíme mletým pepřem a tymiánem a necháme přejít varem. Před podáváním každou porci doplníme lžící zakysané smetany.

Podobné recepty:

Boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Běloruský boršč, Boršč (pro děti od ukončeného 8. měsíce)