Furmanská roláda

18.10.2011
Potřebujeme:

1 000 g přerostlého vepřového bůčku, 2 cibule, 2 domácí klobásy, 1 lžička mleté ​​červené papriky, 3 stroužky česneku, sůl, 1 lžička drceného kmínu, olej

Jak na to:

Bůček vykostíme, omyjeme, osušíme, rozřízneme na plát a dobře vyklepeme. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Pretlačený česnek, papriku, sůl, trochu oleje a kmín utřeme, směsí potřeme masový plát, obložíme cibulí, celými klobásami, svineme do rolády a převážeme nití. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme. Podlijeme vroucí vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě dusíme 45 min. Během pečení obracíme a poléváme šťávu. Pak odkryjeme a pečeme ještě alespoň 20 min.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Roláda s tvarohovým krémem, Skvělá roláda