Mleté ​​maso s lečem

23.10.2011
Potřebujeme:

300 g těstoviny, 4 vejce, 120 g sýra, strouhanka, 300 g masa, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 150 g leča, feferonky nebo ostrá mletá paprika, sladká paprika, česnek, pepř, sůl

Jak na to:

Pomleté ​​maso osmahneme na cibulce, vmícháme rajčatový protlak s paprikou, přidáme lečo, rozetřený česnek, pepř, sůl, zalijeme několika lžícemi vody a udusíme. Přidáme nasekané feferonky a smícháme s polovinou nastrouhaného sýra a uvařenými těstovinami. Směs rozdělíme do 4 vymaštěných gratinovacích nádob nebo dáme do větší mísy, uděláme jamky, rozbijeme do nich vejce a zapečeme. Asi po 2 min posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme se salátem.

Podobné recepty:

Papriky v leču, Těstoviny s lečem, Pizza s lečem a salámem, Cuketa s lečem, Kotlety v zeleninovém leču