Škvarkový závin

Potřebujeme:

250 g škvarků, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 80 g moučkového cukru, 1 vejce na potření závinu, moučkový cukr na posypání

Jak na to:

Škvarky umeleme, přidáme mouku, vejce, cukr a na desce vypracujeme těsto. Necháme ho asi 10 min postát, pak ho rozválíme, potřeme jablečnou náplní, opatrně stočíme, dáme na suchý plech, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v horké troubě. Upečený posypeme moučkovým cukrem. Náplň: Jablka očistíme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, přidáme cukr, trošku skořicového cukru, promícháme a natřeme na těsto. Posypeme mletými ořechy.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin