Kapr na ukrajinský způsob

24.11.2011
Potřebujeme:

800 g kapra, sůl, hladká mouka, asi 4 lžíce oleje, 50 g cibule, 4 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 300 g čerstvých rajčat, lžička masti

Jak na to:

Očištěného kapra po délce zad rozřízneme, kůži stáhneme, maso zbavíme kostí a nakrájíme na stejně široké díly. Papriku, rajčata a cibuli omyjeme a nakrájíme. Připravené rybí maso obalíme v hladké mouce a na horkém oleji z obou stran prudce osmahneme (asi pět-šest minut). Lopatkou pak opatrně vyjmeme a poklademe na teplou mísu. Do tuku z pražení přidáme lžičku sádla, nakrájenou cibuli, papriku, rajčata nebo rajčatový protlak a spolu dusíme, dokud zelenina není zcela měkká. Potom šťávu přecedíme, zeleninu do ní prolisujeme, osolíme, nalijeme na připravenou rybu na míse a necháme trochu vychladnout. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Ryba na mlýnské způsob, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru