Játrová polévka

Potřebujeme:

250 g hovězích kostí, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule, celý pepř, 2 stroužky česneku, sůl, olej, 40 g hladké mouky, mletá červená paprika, pepř, 200 g vepřové nebo telecí jater, 1 dcl smetany

Jak na to:

Z hovězího kostí, kořenové zeleniny, cibule a celého pepře si připravíme vývar, který dochutíme utřeným česnekem. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletou papriku, pepř a zalijeme vlažným vývarem. Nakonec přidáme umletá játra, povaříme a zjemníme rozšlehanou smetanou.

Podobné recepty:

Játrová pomazánka, Játrová pomazánka, Topinky " Arnošta z Pardubic", Játrová sadlina, Falešné játrové knedlíčky (do polévky)