Vepřový řízek v bramborovém těstíčku

Potřebujeme:

1 000 g vepřového masa, sůl, 100 g šunkového salámu, 300 g brambor, 1 vejce, pepř, 50 g hladké mouky, hořčice, olej na smažení

Jak na to:

Z masa nakrájíme 8 plátků, uděláme nožem otvor, trošku jejich naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a plním kolečky salámu. Naplněné řízky obalíme v bramborovém těstíčku a smažíme na horkém oleji po obou stranách. Bramborové těstíčko: Syrové brambory očistíme, po-strouháme, přidáme vejce, pepř, sůl, mouku a smícháme.

Podobné recepty:

Bačovský řízek, Vepřový plátek v alobalu, Kuřecí prsa v bramborovém těstíčku, Telecí řízek v sýrovém těstíčku, Oštiepok plněný šunkou a smažený v bramborovém těstíčku