Skopové na roštu

Potřebujeme:

600 g skopového kotlety, sůl, pepř, olej, 50 g másla, 1 cibule, 20 g hladké mouky, mléko, 20 g strouhaného sýra, 1 lžička grilovacího koření

Jak na to:

Maso zbavíme přebytečného tuku, omyjeme, nařízneme na řízky, trochu jejich naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme po obou stranách olejem a pečeme na roštu spolu asi 8 min. Během pečení potíráme maso olejem rozmíchaným s grilovacím kořením. Do pekáče dáme opečené řízky, potřeme cibulovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a v dobře vyhřáté troubě zapečeme.
Cibulová směs: Na másle zpěníme na tenké plátky nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, zalijeme trochou mléka a dobře povaříme, by směs byla hustá. Potom ji prolisujeme.

Podobné recepty:

Skopové na roštu, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Hlíva grilovaná na roštu, Pstruh na roštu