Bramborové koláčky

Potřebujeme:

250 g uvařených brambor, 250 g krupicové mouky, sůl, 20 g moučkového cukru, 1 citron, 40 g másla, 2 žloutky, 2,5 dcl mléka, 20 g droždí, 1 vejce, olej, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Uvařené oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, trošku soli, moučkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, máslo a žloutky. Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek, přidáme ho k mouce a vypracujeme těsto, které necháme podkynout. z těsta vyválíme plát, který nakrájíme na čtverce, naplníme nádivkou (ořechová, maková a pod.), rohy nad nádivkou spojíme a koláčky dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, chvíli necháme podkynout a pak je v dobře vyhřáté troubě upečeme do růžová. Upečené koláčky posypeme vanilkovým cukrem.

Podobné recepty:

Nekynuté koláčky, Bramborové krokety, Linecké koláčky, Slané bramborové koláčky, Dolkové koláčky