Velikonoční zeleninový salát

Potřebujeme:

100 g mrkve, 100 g celeru, sůl, 100 g květáku, 200 g uvařených brambor, 1 větší cibule, 100 g kyselých okurek, ocet podle potřeby, 1 lžíce oleje, mletý pepř, nať

Jak na to:

Omytou, očištěnou mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme květák a dovaříme. Uvařenou zeleninu z vody vyjmeme, necháme okapat. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky. K zelenině přidáme uvařené, oloupané a na kostky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a vše zalijeme vychladlou vodou ze zeleniny, v níž jsme rozmíchali podle potřeby cukr, ocet, olej a mleté ​​černé kořeněné. Salát promícháme, posypeme pokrájenou natí.

Podobné recepty:

Cottage fit salát, Kuře na Moravance, Velikonoční salát s jogurtem, Velikonoční hlavička, Velikonoční hrudka