Selská krkovička

Potřebujeme:

600 g vepřové krkovičky, sůl, pepř, mletá červená paprika, 2 cibule, 250 g zakysané smetany, 5 g sušených hub, 2 rajčata, 150 ml smetany na vaření

Jak na to:

Vepřovou krkovičku nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a posypeme mletou červenou paprikou. Do vymazaného pekáče uložíme 1 pokrájenou cibuli, na ni dáme vrstvu zelí a rozložíme připravenou krkovičku. Zakryjeme vrstvou zelí, posypeme pokrájenými rajčaty, podlijeme vodou a přikryté pečeme do poloměkka. Předem namočené houby pokrájíme a přidáme k zelí, osolíme, podlijeme smetanou a upečeme doměkka.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Selská pomazánka, Kremžská krkovička, Selská hovězí polévka, Selská omeleta s hlívy