Zapékaný celer s rýžovou-masovou nádivkou

3.10.2011
Potřebujeme:

1 středně velký celer (asi 200 g), 1 citron, sůl, olej, 250 g uvařené rýže, 200 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 mladé cibulky, 150 ml masového vývaru, 2 rajčata

Jak na to:

Umytý celer očistíme, nakrájíme na 5 mm silné plátky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Uložíme do zapékací nádoby. Uvařenou rýži promícháme s vepřovým masem, s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné nakrájené cibulky a náplň rozdělíme na plátky celeru. Na každý uložíme kolečko rajčata, podlijeme masovým vývarem a zapečeme.

Podobné recepty:

Jablečně-hrušková kaše, Pstruh se žampiónovou nádivkou, Pstruh se žampiónovou nádivkou, Lilek na zelenině, Zapékaný celer