Kapustnica s masovými kuličkami

Potřebujeme:

300 ml šťávy z kysaného zelí, 250 g zakysaného zelí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g uzené klobásy, hrst sušených hub, pepř, sůl, 1 bobkový list, majoránka
Kuličky: 250 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, 2 lžíce smetany, šlehačka

Jak na to:

Šťávu ze zelí dolijeme do 1 litru vodou a necháme povařit. Osolíme, opepříme, přidáme očištěnou cibuli, pokrájené stroužky česneku, sušené houby a vaříme do poloměkka. Do vroucí zelňačky vložíme nakrájené kysané zelí, klobásu, přidáme bobkový list a vaříme téměř do měkka. Masové kuličky vložíme do zelňačky, promícháme a vaříme 10 min. Hotovou kapustnicu dochutíme majoránkou.
Kuličky: Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem a se smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi tvarujeme kuličky.

Podobné recepty:

Vietnamská polévka s masovými kuličkami, Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Vepřové kuličky s cibulovou omáčkou