Vepřová kýta na zelenině

30.11.2011
Potřebujeme:

750 g vepřové kýty, sůl, 150 g mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, 4 sladkokyselé okurky, 100 g šunkového salámu, 1 cibule, olej, 3 zrnka nového koření, pepř, 150 ml smetany na vaření, 1 lžíce mouky , ocet, cukr

Jak na to:

Vepřová kýta prošpikujeme kousky očištěné mrkve, proužky okurky, osolíme a prudce opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme očištěnou nakrájenou cibuli, nové koření, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle a spolu s pokrájenými okurkami přidáme k masu. Ochutíme pepřem, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uložíme na teplé místo. Omáčku zahustíme smetanou promíchanou s moukou, ochutíme cukrem, octem a za občasného míchání necháme chvíli povařit. Do hotové omáčky přidáme nakrájenou šunkový salám, promícháme a přelijeme jí maso.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso po uhersky, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce