Pečený plněný bůček

19.10.2011
Potřebujeme:

750 g vepřového bůčku, 2 housky, 100 ml mléka, 1 vejce, 2 Drůbeží játra, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 cibule, majoránka, olej

Jak na to:

Vepřový bůček upravíme tak, že ostrým nožem nařízneme otvor, čímž vznikne kapsa. Housky pokrájíme, vložíme do mísy a zalijeme teplým mlékem. Přidáme vejce, umleté ​​drůbeží játra, očištěnou nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a promícháme. Nádivkou naplníme upravený bůček, otvor zašijeme nebo uzavřeme grilovacími jehlami a kůži ozdobně nařízneme. Uložíme do vymazaného pekáče, osolíme, pokapeme olejem a podlijeme vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

Podobné recepty:

Pečený bůček plněný zelím, Pečený bůček na vietnamský způsob, Pečený bůček s kůží, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Plněný vepřový bůček