Vepřová kýta v jemné omáčce

Potřebujeme:

600 g vepřové kýty, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, olej, 1 lžička kari koření, 150 ml červeného vína, 100 g anglické slaniny, se, pepř, 200 ml zakysané smetany, cukr

Jak na to:

Vepřová kýta nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, osolíme a ochutíme mletým pepřem. Na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou nakrájenou cibuli, přidáme kari koření a promícháme. Přidáme maso, na tenké plátky nakrájenou slaninu a spolu krátce osmahneme. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k masu, podlijeme vínem dusíme téměř doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, dolijeme vodou a necháme povařit. Vložíme maso a uvaříme doměkka. Smetanu rozšleháme a za stálého míchání vlijeme do omáčky.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Bylovi medailonky