Francouzský pečený kapr

5.10.2011
Potřebujeme:

600 g brambor, sůl, 1 PL sádla na vymazání mísy, 2 vejce uvařená natvrdo, 50 g nastrouhaného sýra, utlučený kmín, 4 porce kapra, 1 citron, zelenou petrželku, 1 lžíce másla, citronová šťáva, 1 PL kopru posekaného nadrobno

Jak na to:

Brambory nakrájíme na osminky a vaříme. Scedíme, poklademe do mísy, posypeme uvařeným vejcem nasekaným nadrobno, strouhaným sýrem a ten potlučený kmínem, a navrch uložíme porce kapra. Každou porci několikrát nařízneme, do otvorů poklademe plátky citronu, osolíme posypeme posekanou zelenou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávu, vložíme do trouby a pečeme. Hotové porce kapra ozdobíme druhým uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a posypeme koprem.

Podobné recepty:

Pečený obložený kapr, Pečený obložený kapr, Pečený kapr na mandlích, Kapr pečený na másle, Pečený kapr na houbách