Mandlové strašidýlka

5.10.2011
Potřebujeme:

Těsto: 300 g hladké mouky, 160 g másla nebo margarínu, 100 g moučkového cukru, 25 g čokoládově-oříškového krému, 1 vejce
Náplň: 1 balení krémové náplně čokoládové, 200 ml studeného mléka, 3 zarovnané PL moučkového cukru, 125 g změklého másla
Na ozdobení: 140 g plnotučného sušeného mléka, 140 g moučkového cukru, 2 KL mandlové aroma, 1 bílek, 1 KL vlažné vody, 1 balení tubiček na zdobení

Jak na to:

Na desce smícháme mouku, máslo nebo margarín, cukr, mandle, čokoládově-oříškový krém, vejce a vypracujeme těsto. Na 30 min uložíme do chladničky. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrájíme 40 koleček. Ze zbytku těsta vykrojíme ty 40 koleček. Dáme je na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme 12 min. Náplň připravíme z krémové náplně s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obalu. Náplní slepíme dvě velké a dvě malé sušenky a zakončíme pusinkou z krému na povrchu. Na hodinu uložíme do chladničky. Na ozdobení si připravíme falešný marcipán tak, že prosejeme mléko s moučkovým cukrem, přidáme aroma, bílek, vodu a vypracujeme mandlovou hmotu. Pokud by se lepila, přidáme moučkový cukr. Rozválíme ji na vále na plát o tloušťce 2 mm, vykrájíme kolečka a položíme je na věžičky ze sušenek. Pomocí tubiček na zdobení vytvoříme oči a ústa.
Tip: Místo falešného marcipánu můžeme použít i 300 g pravého marcipánu, strašidla budou ještě lepší.

Podobné recepty:

Mandlové hrudky, Pečené mandlové dortíky, Mandlové indiánky, Vánoční kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky, Mandlové medailonky s dresinkem