Chatový guláš po brezoviansky

19.10.2011
Potřebujeme:

maso (hovězí nebo vepřové dle chuti) gramáž podle počtu osob, 5 středně velkých brambor, 1 velká cibule, vegeta, drcený kmín, mletý pepř, červená mletá paprika, 5 stroužků česneku, olej nebo sádlo, 2ks hovězí bujón

Jak na to:

Cibuli nakrájíme a zpěníme na sádle. Maso nakrájíme na drobné kousky, vložíme do misky, posypeme vegetou, pepřem a červenou paprikou. V misce promícháme rukou a přelijeme trochou oleje. Přidáme do zpěněné cibulky a maso mícháme, dokud se opeče a pustí šťávu. Přidáme vodu a vaříme, dokud maso nezměkne úplně (při hovězí to může trvat i více než 2 hodiny). Když je masíčko měkké, přidáme nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Jeden surový brambor nenakrájený nastrouháme na jemno, to nám guláš zahustí. Počkáme dokud se uvaří brambory a můžeme jíst. Nepoužíváme mouku ani jíšku! Pokud bychom chuť vodou moc rozmělněny, třeba podle chuti hodit do guláše bujón.

Podobné recepty:

Guláš s lečem, Zelný guláš, Guláš s hlívou, Cuketový guláš se zeleninou, Maďarský guláš