Perníkové trifle

Potřebujeme:

5 ks mikulášské perníku, 1 l mléka, 80 g krémového prášku, 50 g vanilkového cukru, 100 g krystalového cukru, 300 ml smetany, 1 lžičku skořice, 7 dcl kompotovaných švestek, 300 ml šťáva ze kompotovaných švestek, 3 ks plátkové želatiny

Jak na to:

Plátky želatiny necháme nabobtnat ve studené vodě. Následně zahřejeme švestkovou šťávu a rozpustíme v ní želatinu. Dno dezertních sklenic posypeme na kostičky nakrájenými švestkami, zalijeme želatinové hmoty a necháme ztuhnout. Uvaříme mléko, krystalový cukr, vanilkový cukr a Zlatý klas. Do vzniklého pudinku vmícháme 100 ml jemně vyšlehané šlehačky. Připravenou pudinkovou směs nalijeme na želatinovou vrstvu. Perník nakrájíme na kostičky a posypeme jím pudinkovou vrstvu. Po vychladnutí pudinkové-perníkové vrstvy nastříkáme na ni zbytek vyšlehané šlehačky smíšené se skořicí (podle chuti ji lze vyšlehat i s krystalovým Cukrem).

Podobné recepty:

Karamelové hvězdičky, Voňavý jablečný koláč, Perníkove kuličky, Perníky, Perníčky od babičky