Chutné obložené sendviče

Potřebujeme:

300 g šunky pražské nebo jiné podle chuti, 200 g salámu nakrájeného na jemné kolečka, 300 g tvrdého sýra, máslo, 4-5 vajíček uvařených natvrdo, 3-4 ks kyselé okurky, 1-2 červené kapie nebo červená paprika, 1-2 zelené paprika, 2-4 rajčata, 2-3 sendviče nebo čerstvý chlebík

Jak na to:

Připravíme si sendviče, nebo čerstvý chlebík a dáme uvařit 4-5 vajíček na tvrdo. Kyselé okurky nakrájíme na tenké kroužky, 1-2 červené kapie, nebo červenou papriku nařežeme na jemné kolečka. Na chlebíčky dáme pouze poloviční, stejně tak zelenou papriku i rajčata nakrájíme stejným způsobem a dáme je do připravených misek.
Rajčata dáváme podle velikosti. Sýr zatím nestrouháme, nastrouháme ho až na konec. Pokud jsou vajíčka uvařené a vychlazené nakrájíme na kolečka.
Připravíme si oválnou mísu a začneme připravovat chlebíčky.
Sendvič namažeme máslem, dáme na něj šunku, salám - 2 kolečka přeloženo přes sebe, na to položíme kolečko rajčata (podle velikosti mohou být půlky), pak dáme kolečko vajíčka, kapii nebo červenou papriku a zelenou papriku.
Chlebíčky začneme ukládat na mísu v dolní řadě vedle sebe a na ně nastrouháme sýr na jemno. Další řada se ukládá na ně šikmější, znovu se nastrouhá sýr na jemno a tak se pokračuje až po vrch, dělá se více řád = pyramida. Chlebíčky se při ukládání postupně ubírají, až na vrchu zůstane jeden, nebo dva chlebíčky. Na každou řadu se nastrouháme na jemno sýr a až na konec se nastrouhá sýr na husto, aby sendviče nebylo ani vidět.
Namísto sendviče se dá použít i čerstvý chlebík. Taková mísa se ​​používá při svátečních, rodinných příležitostech, nebo výročích.

Podobné recepty:

Celozrnný toast, Plněný sendvič, Mozaikový chlebíček, Půlnoční chlebíček, Sendviče s kuřecím salátem