Gulášová polévka

Potřebujeme:

1 / 4 cibule, kousek slaniny, 2-3 párky, 3 brambory, mletá sladká červená paprika, grilovací koření, gulášové koření, vegeta, sůl, pepř, majoránka

Jak na to:

Brambory nakrájíme a dáme vařit do přibližně litru vody. Mezitím si nakrájíme cibulku na menší kostky (aby nebyla moc patrná na talíři), na kostičky nakrájené párky i slaninu a upražíme. Když je cibulku osmažená, před vypnutím vsypeme přibližně 1 a ½ lžičky červené papriky. Když jsou brambory téměř uvařené, dolijeme vodu téměř do vrchu hrnce, přidáme opražené cibulku, párky a slaninu (bez masti, protože polévka je pak dost mastná). Začínáme dochucovat podle chuti. Důležité je gulášové a grilovací koření, které dochutí a zároveň dodá barvu. Ostatní přidáme po špetku. Nakonec v ruce rozmačkáme trošku majoránky. Pokud se polévka zdá řídká, můžeme udělat do 2 dcl sklenice jíšku, kterou do polévky vlijeme a počkáme dokud polévka opět sevře.

Podobné recepty:

Zelňačka z gulášovky, Chilli polévka, Chilli polévka, Gulášová polévka s mletým masem, Falešná gulášová polévka