Kapustnica s feferonkou

Potřebujeme:

1 kg kysaného zelí, 400 g uzených kuřecích řízků, 500 g cibule, 100 g sušených hub, 100 g sušených švestek, feferonky, mletou červenou papriku, mletý pepř, sůl, bobkový list, česnek, olej, zakysanou smetanu na ozdobení

Jak na to:

Cibulku na jemno nakrájíme a na oleji dozlatova orestujeme. Přidáme mletou papriku a promícháme. Po spojení cibulky a mleté ​​papriky přidáme kysané zelí, bobkový list, pepř a zalijeme vodou. Po cca 45 min přidáme na kostičky nakrájené uzené kuřecí řízky a nakrájené houby a dusíme doměkka. Před koncem vaření přidáme švestky, feferonky (podle chuti) a dochutíme solí. Při servírování ozdobíme zakysanou smetanou.
Tip: Dodejte vašemu jídlu příjemnou vůni. Kysané zelí získá jemnou ovocnou vůni, pokud ji uvaříme s trochu jablečné šťávy.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica