Silný nedělní vývar

Potřebujeme:

Pro 8 osob: 500 g kuře, 400 g hověziny, zelí, sušené houby, zeleninová směs na polévku, bobkový list, anglické koření, pepř celé, sůl

Jak na to:

Hovězí i kuře vložíme do většího hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, houby, bobkový list, anglické i pepř. Vše zalijeme dvěma litry vody, přivedeme do varu, kdy plamen ztišit a polévku vaříme 2 hodiny, během kterých lžící odebíráme rozvíjející se pěnu. Po hodině do polévky přidáme zelí a na pánvi opečenou cibuli. Po další hodině vyjmeme maso i zeleninu, vývar přecedíme a podle potřeby dochutíme pepřem. Vývar podáváme s klasickými nudlemi, případně s bramborovými plackami.

Podobné recepty:

Silný hovězí vývar, Bažanti vývar se špenátovými knedlíčky, Kapustová polévka, Dámská pochoutka, Křehké linecké