Koložvárské zelí

Potřebujeme:

500 g mleté ​​vepřové maso nebo 2 velké konzervy meat (roztlačíme vidličkou), 700 g kysané zelí, 350 g rýže, 250 g smetana kyselá, 2 ks cibule, 2 ks česnek, olej, sůl, kmín, mletá červená paprika, pepř

Jak na to:

Mleté maso nebo umačkaný meat osolíme a přidáme kmín. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, zpěníme a přidáme maso nebo meat, který narychlo osmahneme a následně podusíme (meat nedusí). Ke konci dušení přimícháme prolisovaný česnek. Kvašené zelí přecedíme a nařežeme na menší kousky. Ve druhém hrnci si na oleji zpěníme cibuli s mletou červenou paprikou, přidáme zelí, trochu podlijeme vodou, mírně osolíme, opepříme a krátce podusíme. Rýži osmahneme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Pekáč si mírně naolejujeme, navrstvíme polovinu podušené zelí, na zelí navrstvíme maso smíchané s rýží a znovu navrstvíme zelí. Celé přelijeme zakysanou smetanou smíchanou s lžičkou mleté ​​červené papriky. Pečeme v troubě na 200 ° C přikryté alobalem asi 20-30 minut, pak odkryjeme a necháme ještě asi 25 minut dopéct. Doporučené přílohy: Chléb, vařené brambory.
Tip: Na masovou směs můžeme pro výraznější chuť přidat i 1-2 na kolečka nakrájené klobásky.

Podobné recepty:

Koložvárské zelí s masem, Koložvárské zelí, Koložvárské zelí pro labužníky, Koložvarské zelí, Dušené červené zelí