Salát s olivami

Potřebujeme:

1 kg brambor, sůl, pepř, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 jablka, 100 g hrášku, 100 g nakládaných cibulek, 250 ml majonézy light, 100 g zakysané smetany, 80 g zelených a černých oliv, 4 sušená rajčata, bazalku, 2 cherry rajčata

Jak na to:

Brambory uvaříme a vychladlé nakrájíme na hranolky, osolíme a opepříme. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, jablka nakrájíme na nudličky. Brambory smícháme s jablky a s celerem, přidáme hrášek, cibule, majonézu light, zakysanou smetanu a vše spolu promícháme. Pak ještě přidáme na kolečka nakrájené olivy, na nudličky nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku a znovu opatrně promícháme. Hotový salát ozdobíme cherry rajčátky a dopisem bazalky.
Tip: Brambory můžete klidně připravit i bez vody a budou mnohem zdravější a uchovají si hodnotu. Stačí, když je vložíte do speciální kameninové nádoby (jde o tvrdý glazurovaný keramický materiál). Takto připravené brambory si uchovají všechny vitamíny i minerální látky.

Podobné recepty:

Špenátový salát s balkánským sýrem a olivami, Salát s čerstvého ananasu s olivami, Zeleninový salát s tuňákem a olivami, Kedlubnový salát s olivami, Lilkový salát