Houbová vánoční polévka

Potřebujeme:

cca 50 g sušený lesních hub, hříbky, 1 velká cibule, 1 hrst ječných krup, cca 4-5 dcl mléka, smetana, 2 lžíce hrubé mouky, ocet, špetka cukru, sůl

Jak na to:

Hřiby opláchněte, zalijte vodou, přidejte cibuli, osolte a dejte vařit. Vařte do měkka. Po uvaření semelte na masovém mlýnku a zalijte vývarem, ve kterém se vařily houby. Přidejte ječné kroupy a povařte asi 5 min. Přilijte smíšené mléko, šlehačku a hrubou mouku a nechte sevřít. Odstavte, přidejte cukr a trochu octa a podávejte s vánočními oplatky.

Podobné recepty:

Vánoční houbová polévka, Vánoční houbová polévka, Houbová vánoční polévka, Novoroční bábovka, Houbová polévka s drobením