Rybí pomazánka bez másla

27.9.2011
Potřebujeme:

1 konzerva makrely v oleji, 1 konzerva uzené šproty, 1 / 2 citronu, 5 dkg uzené slanina (selská, oravská), 1 větší cibule, sůl, špetka mletého pepře, 1 zarovnaná PL plnotučné hořčice

Jak na to:

Cibuli a uzenou slaninu nakrájíte na jemně (max 3x3 mm) pokud se podaří i jemnější. Vložte do míchací misky a pokapeme šťávou z poloviny citronu, osolte špetkou soli a opepřete špetkou mletého pepře. Promíchejte a přidejte i hořčici. Otevřete obě konzervy a jejich obsah i s olejem vložte do míchací misky a rozmícháme vše spolu vidličkou na jemnou kompaktní masu. Podle chuti dosolte.

Podobné recepty:

Rybí pomazánka bez kostí, Rybí pomazánka, Rybí pomazánka, Rybí pomazánka, Rybí polévka z cejna