Stracciatellová zmrzlina

4.10.2011
Potřebujeme:

250 ml smetany ke šlehání, 400 ml mléka, 150 g krystalového cukru, čokoláda na vaření nastrouhaná

Jak na to:

Mléko se smetanou a cukrem dobře rozmixujte ještě za studena. Mixujte dokud se cukr dobře neroztaje a nevznikne hustá pěna. Potom vložte všechno do mixéru na zmrzlinu a nechte míchat cca 0,5 hod. občas ze stran odstraňte hmotu, která se lepí po stranách. Mezitím si nastrouhejte čokoládu a vložit ji do chladničky. Po 20-ti min. míchání zmrzliny přidejte čokoládu za studena a nechte míchat dalších 10 min. Celou masu vložte do mísy nebo jiné nádoby do mrazničky alespoň na hodinu.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Stracciatellová bábovka, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Kačer koktejl, Jahodová zmrzlina s mascarpone