Frankfurtská polévka

Potřebujeme:

60 g suchého hrachu, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 40 g krupice, olej (sádlo), 1 malá cibule, hrst sušených hub, sůl, 1 párek

Jak na to:

Do 2 litrů vody dáme vařit předem namočený hrách, k poloměkkému hrachu přidáme houby a očištěnou, na menší kousky pokrájenou zeleninu. Na oleji (sádle) osmahneme kroupy, podlijeme a udusíme do měkka. Přidáme je do polévky, osolíme ji a ještě povaříme. Párek okraje na tenká kolečka, dáme do polévky, a vaříme asi 5 minut. Na konec přidáme nasekanou petrželovou nať.

Podobné recepty:

Frankfurtská polévka, Frankfurtská polévka, Frankfurtská polévka, Frankfurtská roláda s hořčicí, Špenátový dip nebo pomazánka