Kinder mléčný řez

Potřebujeme:

Těsto: 8 vejce, 20 dkg kryst.cukr, 6 PL voda, 8 dkg rozpuštěné máslo, 30 dkg hladké mouky, 4 dkg kakao, 1 bal. prášek do pečiva, 1 lžičku Kypř. prášek do perníků, máslo a mouka na vymazání plechu
Krém: 4-8 PL kryst.cukr, 4-5 lžičky vanilkový cukr, 3,75 dcl mléko, 1,5 balík želatiny (dortové), 8 dcl šlehačka (3 kelímky)
Poleva : 25 dkg dortová poleva, 8 dkg máslo nebo margarín

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem dokud není bílá hmota. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a ještě chvilku mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníků. Vyšleháme tvrdý sníh z bílků a jemně vmícháme do těsta. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme cca 12-14 minut v předehřáté troubě na 180 ° C. Druhou polovinu těsta také upečeme (v horkovzdušné troubě můžeme péct obě těsta najednou). Krém: Oba druhy cukru vysypeme do mléka a za občasného míchání necháme povařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se želatina rozpustí. Ušleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle, dokud krém neztuhne naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu alespoň na 2 hodiny. Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.
Rada na závěr: Kypřící prášek do perníků můžeme i vynechat.

Podobné recepty:

Bábovka s kinder čokoládou, Kinder mléčný řez, Kinder mléčny řez, Zelené koktejly z čaje a kiwi, Mléčný punč