Rýžový salát s tuňákem

Potřebujeme:

1,5 hrnek rýže, 1 větší cibule, 1-2 konzervy tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě, 1 500 ml bílý jogurt nebo majonéza, 2 větší rajčata, sůl, pepř příp. kečup, 2-3 natvrdo uvařená vejce příp. šťáva z poloviny citronu (zkusila jsem to jen jednou, zdálo se mi to lépe)

Jak na to:

1,5 hrnku rýže uvaříme (já nechám sevřít o půl hrnku více vody - 2 hrnky vody) s lžičkou vegety, nebo trochou soli. Do vařící vody dáme promyjte rýži a necháme vařit na malém ohni zhruba 10 min. Potom rýži odstavíme a nechám ještě pod pokličkou nějakých 5 min. Rýže je tak úplně skvělá a sypká. Do misky si nakrájíme na drobné kostičky cibuli, přidáme tuňáka z konzervy (pokud je v oleji můžete olej vlít do misky), to vše dobře utřeme s vychlazenou rýží. Přidáme pokrájená rajčata a utřeme s jogurtem nebo majonézou. Osolíme (třeba dát více soli protože rýže to dobře vsaje - třeba chutnat), přidáme pepř, příp. trochu kečupu a šťávu z půl citronu. Nakonec přidáme natvrdo uvařená vejce a celý salát lehce promícháme. Necháme odstát.

Podobné recepty:

Rýžový salát s tuňákem, Zeleninový salát s tuňakem, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Zapečená rajčata s tuňákem