Smažené čínské nudle Sambal

Potřebujeme:

250 g bezvaječných nudlí, 3 cibule, 4 stroužky česneku, ½ oranžové papriky, 1 bílá paprika, 2 ks menších chilli papriček, 2 cm zázvoru, 1 lžíci sójové omáčky, 400 g kuřecího masa, 1 lžíci solamylu, sůl, olej, 1 lžíci pasty Sambal Badjak nebo Sambal Badjak Extra Heet

Jak na to:

Nudle vložíme do vroucí vody a 2-3 minuty povaříme, přidáme špetku soli. Nudle slijeme a propláchneme studenou vodou, aby se nám nelepily a necháme je okapat. Mezitím si nakrájíme cibuli na větší plátky přibližně 2x2 cm, papriku, zázvor na tenké plátky, česnek a chilli papričky. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a obalíme v solamyl. Do pánve nalijeme trochu oleje a maso prudce osmažíme po dobu 1 minuty. Maso z pánve vyjmeme a vsypeme nakrájenou zeleninu, kterou osmažíme a ihned jak cibule zesklovatí, vyjmeme ji z pánve. Nakonec do téže pánve vložíme okapané nudle a smažíme po dobu 2 minut na prudkém ohni. Do osmaženými nudlí přidáme sójovou omáčku, Sambal Badjak a ještě krátce smažíme. Nakonec vmícháme zeleninu a maso. Po dalších 2 minutách odstavíme z ohně a můžeme podávat.

Podobné recepty:

Smažené nudle Sambal, Čínské nudle, Čínské nudle s kuřecím masem, Čínské nudle, Čínské kuřecí nudle