Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky

Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, tuk, sůl
Omáčka: 100 ml smetany na vaření, 400 ml vody, 2 lžíce másla, 200 g hub (mohou být i žampiony), sůl, muškátový květ
Bramborové noky: 500 g brambor, 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 100 g mrkve, sůl

Jak na to:

Kuřecí prsa osolíme a opečeme na tuku. Houby očistíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit asi na 20 minut. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme vývar s houbami. Povaříme asi 15 minut a ochutíme solí, muškátovým květem. Nakonec omáčku zjemníme smetanou. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, ochutíme solí a přidáme vejce, mouku, nastrouhanou mrkev. Vše dobře propracujeme na tužší těsto a necháme asi 3 minuty odpočinout. Pak z těsta vykrajujeme lžičkou noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut. Pečené kuřecí prsa podáváme s omáčkou a noky.

Podobné recepty:

Svíčková omáčka s těstovinami a kuřecím masem, Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou, Broskev plněná kuřecím masem, Zapékaná brokolice s kuřecím masem, Zapékaná brokolice s kuřecím masem