Tradiční bublanina

28.9.2011
Potřebujeme:

5 vajec, 20 dkg krystalového cukru, 2 dcl oleje, 2 dcl vody, 25 dkg výběrové mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, ovoce dle vlastního výběru

Jak na to:

Vezmeme si dvě mísy. Do první mísy dáme žloutky a do druhé mísy dáme bílky. Ke žloutkům přidáme 20 dkg krys. cukru a mícháme, dokud nemáme směs. Pak z bílků vytvoříme lehoučké bílou pěnu. Ke směsi ze žloutek a cukru přidáme 1 dcl vody, 1 dcl oleje a polovinu z mouky. Mícháme, dokud navrchu nejsou žádné hrudky z mouky a následně přidáme zbývající 1 dcl vody a 1 dcl oleje. Také přidáme zbylou mouku a 1 / 2 prášku do pečiva. Vše mícháme dokud nezmizí bílé hrudky z mouky. Přidáme sníh a mícháme. Vše vylijeme na plech, který máme předem namaštěným a posypaný moukou. Když bude nalitý všude ho rozetřeme, přidáme ovoce dle vlastního výběru a dáme do trouby ať se koláček peče.

Podobné recepty:

Lahodná bublanina, Bublanina, Rychlá bublanina, Bublanina, Bublanina