Čína z vepřového

11.12.2011
Potřebujeme:

500 g vepřové maso (vykostěné lopatka, kotlet, stehno), 2 PL olivový olej, 2 PL škrobová moučka (bramborový škrob), 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžičku curry koření, 1 velká cibule, 1 celý česnek, 250 g mražená zelenina ( vícedruhové zelenina - hrášek, mrkev, kukuřice, černé čínské houby, celer, bambus.výhonky, květák, brokolice nebo jiná z více druhů s houbami), sůl, mletý pepř, trochu chilli koření

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky asi 1 cm silné a dáme do misky. Přidáme solamyl, 2 KL soli, olej 1 / 2 dávky, sójovku, curry koření, trochu mletého pepře a promícháme. Necháme min. 2 hodiny odstát (můžeme i déle přes noc).
Na hlubokou pánev dáme 1 / 2 oleje a do zahřátého oleje dáme masovou směs. Prudce opečeme cca 5 minut, pak přidáme nakrájený česnek, cibuli a restujeme dalších cca 5 minut. Přidáme zeleninu a trochu podusíme, aby se zelenina prohřála, ne však rozvařila - musí zůstat křupavá!. Podle potřeby můžeme podlít trochou teplé vody. Jídlo netřeba aby se vařilo.

Podáváme s rýží, rýžovými nudlemi, hranolkami nebo přílohou podle chuti.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Tvarůžková čína, Čína