Vepřové nudličky ala Fuu

11.12.2011
Potřebujeme:

300 g vepřového masa, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, kousek zázvoru, sůl, celý pepř (4-barevné), pepř, pepř, sladká paprika, sojová omáčka, olivový olej, menší lilek, 5-6 větších žampionů, 100 ml smetany, 1-2 plátky sýra ementál (může být i hermelín), citronová šťáva

Jak na to:

Maso opláchneme, nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, přidáme pepř, sladkou papriku, sójovou omáčku, celý pepř, koření, nadrobno pokrájenou cibuli a rozmačkaný stroužek česneku. Nezapomeňte také na drobné proužky nakrájený zázvor. Všechno to zalijeme malým množstvím olivového oleje a dobře promícháme. Směs uložíme do nádoby a necháme v chladu odstát přes noc.
Dáme vařit žampiony - stačí, když budou vařit cca 15 minut. Pokud chcete aby vám žampióny zůstaly bílé přidejte do vody citrónovou šťávu. Mezitím si nadrobno pokrájíme lilek, nejlépe na malé kostičky. Provařené žampiony propláchneme studenou vodou a nadrobno nakrájíme.
Lilek i žampiony dáme na pánev, přidáme olivový olej a necháme, ať se to rozehřeje. Pak podlijeme troškou vody a zakryjeme pokličkou. Necháme dusit, pokud lilek nezačne měknout. V této chvíli přidáme sůl, mletý pepř, sladkou papriku a zamícháme. Ztlumit plamen a přidáme smetanu, důkladně zamícháme. Po 2-3 minutách můžeme přidat 2 plátky sýra natrhané na menší kousky. Opět zakryjeme pokličkou a můžeme vypnout sporák.
Pod pokličkou se za pár minut sýr roztaje a můžeme to znovu promíchat.
Mezitím si na další pánvi připravíme na marinovanou směs. Nejdříve maso zprudka opečeme, a pak vypnete plamen. Přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut. Pokud bude nutné, podlijeme vodou a promícháme.
Toto jídlo podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Vepřové nudličky se zeleninou, Vepřové nudličky s medem, Vepřové nudličky s medem, Vepřové kuřecí nudličky s kyselym zelím a bramborovym plackem, Kuřecí řízek,ala chipsy