Velikonoční štrúdle

Potřebujeme:

Těsto: 500 g listového těsta
Náplň: 7 natvrdo uvařených vajec, 250 ml zakysané pochoutkové smetany, 1 vejce, 1 KL vegety, pepř, 350 g mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), 100 g šunky nakrájené na nudličky
Na potření: 1 rozkvedlané vejce

Jak na to:

Těsto: Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník 50x40 cm. Těsto potřeme smetanovou náplní. Podél delšího kraje naskládáme těsně vedle sebe po délce na tvrdo uvařená vejce. Plát nádivkou natřeného těsta posypeme šunkovou-zeleninovou směsí a opatrně stočíme. Přeneseme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem.

Smetanová náplň: Pochoutkový smetanu smícháme s rozkvedlaným vejcem, vegetou a špetkou pepře.
Šinkovo-zeleninová směs: Mraženou zeleninu krátce povaříme v osolené vodě a dáme na sítko okapat. Šunku nakrájíme na nudličky a smícháme s okapanou zeleninou.
Dáme péct do přehřáté trouby: cca 210 ° C, doba pečení je cca 20-25 minut.

Podobné recepty:

Jednoduché těsto na štrůdl, Velikonoční hrudka, Tvarohová štrúdle, Sypaná štrúdle, Špenátová štrúdle