Velikonoční vaječná-zeleninová štrúdla

Potřebujeme:

1 listové těsto, 7 uvařených vajec, 250 ml zakysané pochoutkové smetany, 1 vejce, 1 lžička vegety, 350 g mražené zeleninové směsi (hrášek, kukuřice, mrkev), 100g šunky nakrájené na nudličky, na potření 1 vejce, pepř

Jak na to:

Listové těsto rozválejte na obdélník 50 × 40cm, potřete ho smetanovou náplní. Podél delšího kraje naskládáme těsně vedle sebe po délce natvrdo uvařená vejce. Plát nádivkou natřeného cesta posypte šunkovo-zeleninovou směsí a opatrně stočte. Přeneste na vymazaný plech, potřete rozšlehaným vejcem a upečte.
Smetanová náplň: Pochoutkový smetanu smíchejte s rozšlehaným vejcem, vegetou a špetkou pepře. Šunkovo-zeleninová směs: Mraženou zeleninu krátce povařte v osolené vodě a dejte na sítko okapat. Šunku nakrájíme na nudličky a smíchejte se zeleninou.

Podobné recepty:

Velikonoční hrudka, Vaječná zavářka do polévky se špenátem, Blesková zeleninová směs, Prvodubnová štrúdla, Kedlubnová polévka