Jablečná (maková) štrúdl

14.11.2011
Potřebujeme:

30 dkg hladké mouky, 1 kyselá smetany, ½ kg jablek, 7 PL cukru, 1 vanilkový cukr, 1 Hera (250 g), ořech, mák, skořicový cukr

Jak na to:

Mouku, máslo a smetanu smíchejte na těsto a na dejte ztuhnout do lednice na 20 min. Těsto rozdělte na 4 díly. Rozválejte ho, posypte jablky, ořechy (mákem), skořicí, cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto srolujte, role přeložte na pekáč. Vrch štrúdlu i boky potřeme rozpuštěným máslem a dejte upéct. Štrúdl je upečená, když povrch chytí zlatavý nádech.

Podobné recepty:

Višňová-maková štrúdl, Višňově-maková štrúdl, Ořechové a makové rohlíky, Štrůdl trochu jinak, Štrúdl z piva